Alana Lutz

Alana Lutz

Wie ben ik?

Mijn naam is Alana, ik ben afkomstig uit Canada maar in 2017 ben ik naar België verhuisd. In 2020 ben ik afgestudeerd als Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven. Ik koos voor de specialisatie sportrevalidatie omdat ik vind dat iedereen baat kan hebben bij bewegings- en oefeningtherapie, ongeacht zijn of haar sportcapaciteiten.

Als ik niet aan de slag ben om patiënten terug in beweging te brengen, vind je mij terug in een klimzaal of buiten op de rotsen. Ik hou ervan om te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook elke vorm van buitenactiviteit (wandelen, klimmen, zwemmen...) kan mij bekoren !

Waarom ik voor kinesitherapie koos

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het lichaam en de menselijke beweging. Ons lichaam is gebouwd voor beweging en heeft deze beweging ook nodig voor een lang en gezond leven. Ik heb voor kinesitherapie gekozen omdat ik mensen wil helpen een actieve levenstijl te leiden en gezond te blijven! Als coach en mentor wil ik patiënten een zinvol herstel laten beleven dat tevens langdurig is. Ik ben van nature een actief en enthousiast persoon, dus kinesitherapie was een makkelijke keuze!

Kinesitherapie is een job die levenslang leren mogelijk maakt! Je interesses kunnen je in zoveel richtingen sturen waardoor het zelfs na afstuderen lijkt of je nog maar net begonnen bent met leren. Mijn huidige interesse is de revalidatie van de hand. Als klimmer en fysiotherapeut weet ik hoe belangrijk een goede werking van de hand is, dus hierin wil ik me nog verder verdiepen.

Waarom ik voor Motion Center koos

Voor mij zijn multidisciplinaire praktijken zoals Motion Center de beste aanpak om alles wat een patiënt nodig heeft op één plek aan te bieden. Ik hou ervan dat ik kan leren en kennis kan delen met mijn collega's. De moderne en mooie faciliteiten van Motion Center zijn uitzonderlijk, wat het een geweldige plek maakt voor elke therapeut om te werken!

Je kan bij mij terecht voor:

  • Oefentherapie
  • Manuele therapie
  • Specifieke “Terug naar sport” revalidatie en blessurepreventie
  • Behandeling en preventie van pees-, spier- en gewrichtsblessures
  • Reconditionering, krachttraining en core stability
  • Revalidatie van evenwichtsstoornissen


Alana Lutz
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x