Babette Demuynck

Babette Demuynck

Hallo ik  ben Babette Demuynck, diëtiste binnen Motion Center.

Toen ik afstudeerde van het middelbaar, wist ik zoals zovelen, niet meteen wat te doen. Ik wilde graag met kinderen werken. Aangezien mijn grootouders allebei in het onderwijs hadden gestaan, ging ik deze weg op: leerkracht lager onderwijs. Door de stages ervoer ik dat voor de klas staan dan toch niet helemaal mijn ding was, ik werkte liever individueel of in kleine groepjes. Ik stopte met mijn lerarenopleiding en moest iets anders kiezen.

In die periode was ik zelf erg bezig met mijn gewicht. Ik woog 65kg, dus niet teveel, maar wilde toch graag afvallen. Ik voelde me erg alleen thuis en begon mezelf regeltjes op te leggen waardoor ik zou afvallen. Kcal tellen, één koek per dag na 20u,  eerst sporten, dan eten, twee boterhammen in plaats van vier, kauwgom als ik honger had. Heel af en toe was ik te streng, zoals ik die dag dat ik overleefde op één appel die ik verdeelde over de maaltijden.

Werd ik hier slanker van? Ja, ik viel af en was best blij met mijn magerder lichaam.

Werd ik hier gelukkiger van? Helemaal niet. Ik voelde me nog eenzamer, die regeltjes werden iets stiekem en hoewel mensen zagen dat ik vermagerde, waren de reacties eerder bezorgend dan positief.

Door deze ervaring van calorieën tellen en mezelf af en toe uithongeren, om daarna een eetbui te hebben, heb ik geleerd dat dit niet de manier is om voor jezelf te zorgen. Met die instelling ben ik voeding en dieetleer gaan studeren met als doel

  • volwassenen en kinderen informeren; 
  • ondersteunen en begeleiden om op een gezonde manier voor hun lichaam te zorgen; 
  • hierdoor een gezond gewicht te bereiken;

Ik studeerde in 2013 af als diëtiste aan de KHLeuven en werk sinds 2014 als zelfstandige diëtiste.

In 2014 behaalde ik tevens het postgraduaat tot diabeteseducator en volgde ik de nascholing 'sportvoedingsadvies op maat'.

Ik begeleid zowel kinderen als volwassenen.


MAAK EEN AFSPRAAK


Annuleren en verzetten kan tot 24u voor de afspraak kosteloos,  bij laattijdige verwittiging vraag ik de prijs van een opvolgconsultatie (25euro). Dank voor uw begrip.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x