Britt Sterckx

Britt Sterckx

Wie ben ik?

Toen ik in 2015 een half jaar in het prachtige Nieuw-Zeeland verbleef voor mijn eindejaarsstage, kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Een medestudente sleurde me mee naar een lokale les in het zuidelijke studentenstadje Dunedin. Mijn eerste gedacht was ‘Oh nee, wat voor iets zweverigs gaan ze me nu laten proberen’, maar wou het toch een keertje proberen en was er best nieuwsgierig naar. Wanneer je in het buitenland verblijft, stel je je sowieso sneller open voor nieuwe ervaringen ;-).


Die eerste ervaring met yoga is me goed bevallen: ik was meteen ‘hooked’, ik kon er niet genoeg van krijgen. Wekelijks bleef ik naar de lessen gaan en volgde daarnaast ook videolessen op YouTube en andere online platformen. Eens terug in België, begon ik te experimenteren met verschillen stijlen en probeerde ik verschillende yogascholen uit. Yoga geeft me precies datgene waar ik nood aan heb: meer rust, en tegelijkertijd ook meer energie. Klinkt tegenstrijdig? Niets is minder waar: je stressniveau daalt, je focus verscherpt en je energie is weer in balans. Daarnaast houdt yoga je ook fit en soepel: ikzelf ben fervent loopster, en doe bij wijze van stretch telkens een paar yogahoudingen na iedere run.


Sinds 2018 geef ik regelmatig lessen, vooral in het bedrijfsleven, maar ook ‘op aanvraag’. In 2020 behaalde ik mijn ‘200 Hour Vinyasa Yoga Teacher Training’ certificaat en ben ik klaar om de yogafilosofie met jou te delen.


Mede dankzij yoga raakte ik meer en meer geïnteresseerd in psychologie. Dit moedigde me aan me in te schrijven voor een master ‘Klinische psychologie’ aan de Vrije Universiteit Brussel. In de toekomst hoop ik yoga en psychologie nog meer te combineren en wil ik mensen helpen met een holistische aanpak waarbij niet alleen aandacht geschonken wordt aan het ene of het andere, maar waarbij alles als een samenhangend geheel wordt benaderd.


OVER YOGA & ‘DYNAMIC FLOW’

Yoga heeft als hoofddoel om lichaam en geest met elkaar in verbinding te brengen. Met behulp van Yoga kan je aanwezig zijn in het hier en nu, word je bewuster en voel je je meer ‘gegrond’. Vanuit deze setting handel je dus ook. Allesbehalve zweverigs, zoals ikzelf eerst dacht, voor ik mijn eerste ervaring met yoga had ;-).

Dynamic Flow, de yogasoort die ik geef, is een afgeleide van ‘Vinyasa Yoga’; een meer actieve yogasoort met veel beweging. Je kan het het beste beschouwen als een ‘flow’ van bepaalde houdingen op het ritme van je ademhaling. Je stroomt als het ware van de ene naar de andere houding.

Tijdens Dynamic Flow beginnen we rustig, waarna we geleidelijk aan opbouwen naar iets meer uitdagende houdingen. Afsluiten doen we weer met rustigere houdingen, waaronder ‘Savasana’.

Je gaat het tijdens de sessies dus een beetje warm krijgen (dat is de ‘prana’ die vrijkomt ;-)). Hoewel de sessies vrij uitdagend kunnen zijn, zijn ze toegankelijk voor iedereen, en probeer ik ook voor iedereen verschillende opties te voorzien.

MEER INFO OVER DE YOGALESSEN


Wil je graag meer energie? Of net meer rust? Zou je wat leniger willen worden, en wil je daarnaast ook meer ruimte in je hoofd? Of wil je gewoon een wekelijks moment voor jezelf? Dan is yoga misschien wel iets voor jou. Ik nodig je graag uit om het een keertje te komen proberen.


Zit je nog met vragen of maak je graag een afspraak? Neem vrijblijvend contact op.Britt Sterckx
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x