Els Mottoul

Els Mottoul


Ik ben Els Mouttoul, kindercoach bij Motion Center.

Elk kind is uniek. Kids leven in het NU. Kids zijn voortdurend in beweging vaak letterlijk en figuurlijk.  Het is soms nodig om ze even de ruimte te gunnen om op zoek te gaan naar hun eigen kennis, tools en talenten en vervolgens er weer volop in te vliegen. Soms lopen kleuters, kids of tieners wat vast in hun ontwikkeling of voelen ze zich niet lekker in hun vel. Er zijn vandaag de dag veel indrukken voor kids om te verwerken. Het lijkt bijna evident dat onze sensoren soms wat overprikkeld raken. Als kind leer je jezelf verbonden voelen met je lichaam en je gedachten, dat is soms even een tijdje wat moeilijk en kan andere klachten met zich meebrengen.

Als kindercoach:

  • Kinderen helpen met hun ‘eigen’ zorgen en vooral weer aan het lachen brengen;
  • Een laagdrempelige en kortdurende begeleiding voor kids en jongeren tussen 0 en 18 jaar;
  • Kids leven in het nu;

Het is belangrijk om korte termijndoelen op te stellen die haalbaar, praktisch en toekomstgericht. Iedereen kan leren zijn talenten, vaardigheden en kenmerken juist gebruiken.

Een coach loopt even mee in de levensloop van het kind en heeft respect voor het kind en ‘zijn/haar problemen, groot of klein.Dit vergt wederzijds vertrouwen om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden en kwaliteiten van het kind. Zo leert het kind bouwen op zijn eigen wijsheid. De coach is hier een helpende hand. Het kind blijft altijd het uitgangspunt. Vanuit dit idee zal er bekeken worden of ouders aanwezig zijn tijdens de sessies zelf of een andere manier van begeleiding meer gewenst is. Als coach gaan we samen met het kind op zoek naar een oplossing voor zijn vragen. Elke oplossing komt vanuit het kind zelf, zoeken naar je eigen kracht en vaardigheden! Belangrijk is dat het kind zelf weer terug controle krijgt over zijn situatie, hoe klein of groot de ‘problemen’ dan ook.

We plakken geen etiket!

We bespreken ook op voorhand of de coach nodig is of niet. Misschien volstaan enkele tips. We verwijzen naar gespecialiseerde hulp indien nodig.

We beginnen steeds met een intake moment! (gesprek met leuke input). Als we beslissen samen  op pad te gaan dan proberen we het aantal sessies te beperken tot 5 of 6. Meer of minder kan natuurlijk altijd.

Tijdens de eerste sessie nemen we uitgebreid de tijd mekaar te leren kennen (coach en kind). Via opdrachtjes, items, beweging,… gaan we op zoek naar de vraag van het kind. Vervolgens proberen we een antwoord te zoeken.

Vertrouwen is erg belangrijk dus alles blijft binnenskamers. Het wordt een veilig plekje voor je kind om op zoek te gaan naar tools en talenten.

Als we er klaar voor zijn ronden we alles af in een gezellig eindgesprek.

Als ouder kan je zeker ook af en toe behoefte hebben aan wat duiding en een rustige plek voor overleg. Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

In onze zoektocht naar een antwoord op een ‘kleine/grote’ vraag of een moment van opluchting voor jezelf of je kind maken we ook tijd voor visualisaties, tekenen, beelddenken, structureren, spel, dans, ademtechnieken, massagetechnieken, attenties, tips “to make fun’, Mindfulness, Yoga en dans. Alles naargelang interesse en talent van je kind in het kader van ontwikkelen van tools voor de toekomst. Beweging, voeding en psychologisch welzijn voorop!

MAAK EEN AFSPRAAK


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x