Edith Lookman

Edith Lookman

Ik ben Edith Lookman, sinds september 2019 kinesitherapeut in Motion Center.

In mijn vrije tijd dans ik enorm graag en doe ik aan rolschaatsen en lopen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat bewegen en sport cruciaal zijn om je goed in je vel te voelen. Daarnaast zijn ook muziek en cultuur erg belangrijk voor me. Ik geniet ongelofelijk van een concert of optreden bijwonen, of juist van rustig in de zetel liggen met een goed boek of dichtenbundel.

Bovendien ben ik iemand die heel graag met mensen bezig is. Zo heb ik mij jarenlang geëngageerd voor de scouts en ben ik verschillende jaren monitor geweest voor kinderen en jongeren. Het werd dan ook meteen duidelijk dat ik dit wil verder zetten in mijn beroep. Ik koos daarom voor een sociaal beroep waar contact en zorg voor anderen centraal staat. Samen met een patiënt doelen opstellen en deze stap voor stap proberen te bereiken, geeft me dan ook enorm veel voldoening.

Waarom ik voor kinesitherapie koos?

Omwille van mijn sociaal en zorgzaam karakter was het voor mij meteen duidelijk dat een beroep in de zorgsector echt iets voor mij is. Bovendien ben ik altijd enorm geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam en de werkingsmechanismen ervan, maar ook in hoe het hiermee soms fout kan lopen. Omdat je als kinesitherapeut een persoon echt kan vooruit helpen in zijn of haar dagelijks functioneren en zo kan zorgen voor een verbetering van de levenskwaliteit, wist ik dat kinesitherapie was waar ik voor wou gaan. Mijn grootste passie ligt in de neurologische revalidatie. Maar omdat ik wil blijven bijleren en mij specialiseren, staan er nog heel wat verdere bijscholingen op de planning!

Waarom ik voor Motion Center koos?

De multidisciplinaire samenwerking is voor mij een enorme meerwaarde. Een persoon kan zo vanuit verschillende invalshoeken en als geheel bekeken worden, in plaats van op één specifiek punt te focussen. Bovendien leer je enorm veel bij van je collega’s!

Je kan bij mij terecht voor:

  • Revalidatie bij neurologische aandoeningen
  • Multiple Sclerose (MS)
  • Ziekte van Parkinson en Parkinsonismen
  • Cerebrovasculaire aandoeningen (CVA, beroerte, hersenbloeding)
  • Ruggenmergaandoeningen (dwarslaesie)
  • Niet-aangeboren hersenaandoeningen
  • Neuromusculaire aandoeningen (ALS, Guillain-Barré, …)
  • Evenwichtsstoornissen
  • Gangrevalidatie en valpreventie


MAAK EEN AFSPRAAK

 Edith Lookman
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x