Pedagogische studiedag KATienen

Pedagogische studiedag KATienen

Beste leerkrachten & personeelsleden van KATienen,

Op 27/9 verwelkomen we jullie graag in Motion Center. 

We hebben voor jullie heel wat in petto! Ons doel? Meewerken aan een gezonde geest in een gezond lichaam zodat je meer plezier in een dag beleeft! 

Maak een keuze tussen volgende workshops: 

Bootcamp

Kort door de bocht genomen kan je een bootcamp omschrijven als ‘afzien, discipline, doorzettingsvermogen en frisse buitenlucht’. De trainingsmethode komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse leger waar ze gebruikt wordt om soldaten voor te bereiden. Wij passen uiteraard een mildere variant toe die toegankelijk is voor alle sportniveaus. Tijdens een training wordt er aan verschillende elementen zoals uithoudingvermogen, kracht, evenwicht, mobiliteit… gewerkt, met natuurlijk de nodige portie fun! Het is een full body workout die geschikt is voor iedereen. Loopvariaties, intervaltraining, specifieke fitnessoefeningen… het komt allemaal aan bod, bij voorkeur in de buitenlucht en zonder al te veel extra materialen te gebruiken.

Voordelen van bootcamp

  • Veel calorieën verbranden (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)
  • Trainen in de buitenlucht geeft een ontspannend effect
  • Sporten in groepsverband: door sociale druk presteer je net iets beter
  • Aanbod voor alle sportniveaus
  • Diversiteit in trainingen
  • Goed voor conditie en kracht

Outfit: sportieve kledij & sportschoenen


Core stability

Met deze workshop gaan we de basisoefeningen aanleren om de core spieren (de dieper liggende buik- en rugspieren) van het lichaam te trainen. Hierbij ligt de focus op het correct aanspannen, en het controleren van deze spieren tijdens een oefening.

We beginnen met een paar mobiliteitsoefeningen, deze worden gevolgd door spierversterkende oefeningen.

Waarom deze workshop?

Een goede core stability zorgt namelijk voor een beter dagelijks functioneren en vermindert de kans op lage rugpijn.

Outfit: sportieve kledij & sportschoenen


Yoga in de klas

Een brein dat leest, luistert, spreekt,... verbruikt veel zuurstof en glucose. Voor het verwerken en beter opslaan van alle info die ons op een dag bereikt  is

af en toe wat zintuiglijke rust aangewezen.  We oefenen met een combinatie van yoga-oefeningen en mindfullnesstechnieken nuttig voor onszelf en voor gebruik in de klas.

We gaan aan de slag met stoel en bank als hulpmiddel. Kortom kennismaken met een stukje yoga!

Outfit: sportieve broek , sokken en/of sportieve schoen, losse kledij


Mental Coaching sessie

'Dat zou ik ook wel eens willen'... zegt jou dat iets? Of: 'Nog 8 weken en het is weer vakantie.' Of: 'Als ik de Lotto win, dan doe ik enkel nog waar ik zin heb!'

Is dit het dan? Wachten, uitstellen en hopen op later?

Er is niks mis met vandaag al te beginnen met écht leven, voor jezelf en met wie jij bent (geloof me, je bent perfect!). Ik hoor je denken: "Ja, maar..., dat gaat nu niet hoor... want het is dit of het is dat ... (Lees: de kinderen, het werk, het geld, of... ?).

Helder.

Herkenbaar.

(We zijn tenslotte allemaal mens, met een leven vol ups and downs!)

Maar niets van dit alles is een geldig excuus om je leven vandaag al niet in handen te nemen en te doen waar jij blij van wordt.  Wat houd je dan tegen? Is het de angst voor de onduidelijke uitkomst? Ook dat is een heel normaal denkpatroon. En toch bestaat er een praktische en heel erg toegankelijke manier van begeleiding (recht tegenover je werkplek) die zorgt dat je meteen in actie komt om je dromen eindelijk te gaan waarmaken en niet langer te wachten op het ideale moment,dat er trouwens nooit zal zijn ;)!

Als Personal Development Trainer van heel wat mannen en vrouwen (zowel particulier als binnen bedrijven) weet ik als geen ander jou op korte tijd te doen groeien en je mindset te veranderen van denken in 'als...dan' en blijven dromen, je leven te berekenen en mooie doelen te blijven uitstellen naar: op zoek gaan naar wat jij echt wil en daar dan ook 100% voor te gaan, zonder dat het jou energie kost!

In deze introductiesessie leer ik je een eerste inzicht aan, in hoe je een droom eindelijk werkelijkheid kan maken en hoe het komt dat je zelf niet altijd even vlot vooruit geraakt. En wie weet geeft dat energie om verder te doen!

Ik zie je graag in de Mental Coaching-sessie! 


Pedagogische studiedag KATienen
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x