Rita Meurisse

Rita Meurisse

Leef je ware natuur: iedereen heeft het vermogen om briljant te zijn. Welke visie, droom en overtuiging heb jij?


Wie ben ik?

Ik ben Rita Meurisse en kom uit Beersel. Tijdens mijn jeugd was ik al geboeid door geneeskrachtige kruiden en kon ik me uitleven in een eigen kruidentuintje waar ik ook mooie geurende bloemen in kweekte. Mijn passie voor kruiden inspireerde me om farmacie te gaan studeren:  ik wou begrijpen waar hun geneeskracht vandaan kwam en hoe ik ze best kon gebruiken. 

Daarnaast ben ik heel erg geboeid door creativiteit in haar vele uitingsvormen. Qua taal kom ik aan mijn trekken in de leesclub, kunstzinnig kan ik me uitleven in een creatief atelier en zelfs mooie mode en decoratie kunnen me bekoren.


Waarom ik voor coaching en psychotherapie koos

Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd als doctor in de farmacie en heb ik wetenschappelijke research gedaan aan diverse universiteiten. Tijdens mijn initiële zoektocht naar “betere” geneesmiddelen was mijn motivatie als apotheker-onderzoeker om voor mensen meer welzijn te creëren door hun levenskwaliteit en bewustzijn te verbeteren.

Maar ik ontdekte gaandeweg dat geneesmiddelen, soms noodzakelijk, maar niet zaligmakend zijn. Er kan soms coaching en/of therapie aangewezen zijn, al dan niet naast medicatie.

Gaandeweg geraakte ik meer en meer gefascineerd naar de diepere psychologische aspecten van het menselijk (dys)functioneren. Vanuit deze interesse ben ik verzeild geraakt in een opleiding tot coach en nadien integratieve psychotherapie. Daarbij volgde ik nog diverse andere opleidingen: zowel jaaropleidingen (creatieve therapie, kindertherapie, NLP, Rouw en verliestherapie, …)  als kortere trainingen (Oplossingsgerichte therapie, ACT, Mindfulness, Veerkracht, Verbindende communicatie, Piekeren, …).


Voor wie

 • Voor kinderen en jongeren voor wie opgroeien niet vanzelf gaat
 • Voor volwassenen die zich belemmerd voelen in hun groeiproces


Mijn aanpak

Via een integratieve holistische aanpak, waarin jij centraal staat, is er een afstemming op jouw levensfase, jouw vragen en behoeften.

Onder een integratieve aanpak wordt verstaan, dat vanuit verschillende visies en methodieken, datgene ingezet wordt dat het best aansluit bij jou op dat moment.

Holistisch betekent dat er vanuit gegaan wordt dat een mens niet alleen een lichaam, maar ook een geest en een ziel heeft. Dit betekent dat niet alleen de symptomen worden behandeld, maar de gehele persoon. Dat is waar de praktijk Motion voor staat: een gezonde geest in een gezond lichaam (zoals de Romeinse dichter Juvenalis al langgeleden aangaf).

Tijdens het intakegespreken bespreken we welk type begeleiding op dat moment het meest aangewezen is: coaching of psychotherapie. Dit wordt gedurende het hele begeleidingstraject in het oog gehouden zodat steeds de best passende aanpak kan ingezet worden.

Op een krachtgerichte manier word je begeleid naar een leven met meer welzijn en levenskwaliteit.

Als jij ervoor kiest, kan ik ook met jou op pad gaan en word ik graag jouw  “compagnon de route” die je op diverse manieren kan begeleiden (o.a. via gesprek, creatieve of lichaamsgerichte technieken).


Je kan bij mij terecht voor diverse vragen, klachten en problemen

 • Burn-out
 • Angst
 • Psychosomatische klachten
 • Verwerkingsproblemen
 • Stressproblemen
 • Rouw- of verlieservaringen
 • Levens- identiteits- of zingevingsvragen
 • Gedragsproblemen
 • Relationele problemen
 • Problemen met sociale vaardigheden en assertiviteit
 • Laag zelfbeeld
 • Psycho-emotionele problemen


Zit je nog met vragen of maak je graag een afspraak? Neem vrijblijvend contact op.


Rita Meurisse
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x