Jana Meys

Jana Meys

Mijn naam is Jana Meys. Sinds 2022 ben ik officieel TRE-provider. Dat is een afkorting die je waarschijnlijk in je dagelijkse leven nog niet al te veel tegenkwam. Zelf kwam ik met TRE (of Tension release exercises) voor het eerst in contact in 2020. Ik raakte er door geboeid en gaandeweg groeide mijn goesting om ook andere mensen kennis te laten make met deze zelfhulpmethodiek om stress en spanning te reduceren en weer meer in contact te komen met onszelf.

Naast mijn activiteiten hier in Motion Center, ben ik voltijds aan de slag als jongerenhulpverlener bij het JAC (jongerenadviescentrum) van Leuven. Dagelijks hoor ik de verhalen van jongeren en jongvolwassenen die vertellen veel stress of spanningen te ervaren en hier graag mee aan de slag willen. Alleen echt praten over de oorzaken van hun stress vinden ze heel lastig. Met TRE hoop ik een gedeeltelijk antwoord te bieden op deze nood. Verwacht je bij een sessie TRE dus niet aan eindeloos gebabbel, maar aan 7 rustige oefeningen om zo samen te leren hoe we weer voeling krijgen met ons lichaam, en langzaam toewerken naar een balans zoeken en verbinding met onszelf.

In mijn vrije tijd doe ik aan kunstschaatsen, ga ik al eens graag op stap met vrienden of speel ik graag samen gezelschapsspelletjes. Ik heb een lieve kat Eevee en ben gelukkig getrouwd. Onder het motto “practice what you preach”, gebruik ik zelf regelmatig TRE in het dagelijkse leven en volg ik een cursus rond mindfulness. Zo probeer ik zelf bewust te blijven van de signalen die mijn lichaam geeft en er mee in verbinding te blijven.

Wie en waarvoor kan je bij mij terecht? 

Iedereen vanaf 15 jaar is welkom. Ik bied individuele TRE-sessies aan. Liefst maak ik een eerste keer kennis met je en bekijken we samen wat je verwachtingen zijn en waar je noden liggen. Nadien gaan we aan de slag met de oefeningen. Belangrijk is dat je voor de oefeningen kledij aanhebt waarin je makkelijk kan stretchen (bv een legging of een trainingsbroek), voor de meisjes: kleedjes en rokken zijn niet aan te raden.

Samen gaan we op zoek naar wat TRE voor jou kan betekenen en hoe je deze methodiek ook thuis kan gebruiken. Dat is immers de insteek ervan. Je hoeft dus geen lang traject te volgen. Met 3 tot 5 sessie kan je perfect alleen verder aan de slag.

Naast individuele sessies, bieden we in Motion Center ook een groepstraject aan, waarin we 5 zaterdagen in groep aan de slag gaan met TRE.

Opleidingen: 

  • Bachelor Orthopedagogie UCLL: 2012 - 2015
  • Master Criminologie KULeuven: 2015-2018
  • TRE-provider training: DialoogPlus Juni 2020 – Januari 2022
  • Webinar Polyvagal Theory in practice by Deb Dana (26/01/22)
  • Live TRE intervention session with David Berceli: (26/06/22)
  • TRE Advanced workshop DialoogPlus  (15/10/22)

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken, dan kan je mij vrijblijvend contacteren.

Gsm: 0497 37 80 77

Email: jana@motioncenter.be


Jana Meys
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x