Blog

In onze blog lees je tal van nuttige tips die jou helpen om er een gezonde levensstijl op na te houden. Laat je inspireren door onze specialisten op vlak van beweging, voeding en mentale gezondheid.

Wat is neuropsychologie?

Neuropsychologie is een specialisatie binnen de psychologie die zich focust op de relatie tussen de hersenen en de gedachten, gevoelens en het gedrag. Neuropsychologie is geen therapie, maar een algemeen werkkader. Je kan je het beste voorstellen zoals een bril van waaruit er gekeken wordt naar de bezorgdheden van patiënten.

27 juni 2023

Lees meer

Het belang van koolhydraten bij sport

Als we denken aan sportvoeding, schieten onze gedachten vaak automatisch naar eiwitten. Want als je spieren wilt opbouwen, en er lekker sportief wilt uitzien, moet je voldoende eiwitten eten, toch?

5 juni 2023

Lees meer

Waarom de stap nemen naar een seksuoloog?

Een bezoek aan een seksuologe is al lang geen taboe meer en maar goed ook want het kan je seksuele beleving zoveel mooier maken. Maar waarom zou je de stap zetten om een afspraak te maken? En wat kun je verwachten van zo’n consultatie?

16 december 2022

Lees meer

Hoe herken je een burn-out en wat kan je er tegen doen?

De laatste jaren kampen steeds meer mensen met een burn-out. In dit artikel leggen we je uit hoe je een burn-out herkent, hoe die ontstaat en hoe we patiënten optimaal begeleiden.

20 december 2021

Lees meer

Waarom is stretchen zinvol?

Is stretchen nu wel of niet goed? En waarop moet je dan letten? Onze kinesitherapeute Lise legt de voordelen van stretchen uit én hoe je het best doet.

5 december 2021

Lees meer

Is koolhydraatarm eten beter voor gewichtsverlies?

Veel mensen die gewicht willen verliezen, hebben ooit wel al eens een koolhydraatarm dieet gevolgd. Maar wat houdt het precies in en zijn er valkuilen?

1 maart 2022

Lees meer

Wat is intermittent vasten?

Je hebt er waarschijnlijk al vaak over gehoord, maar wat is intermittent vasten nu precies? En ken je het verschil tussen het 16/8 en het 5/2 schema? Onze diëtiste Jacky legt het haarfijn uit!

10 oktober 2021

Lees meer

Zijn zero-frisdranken gezond of niet?

Zero-frisdranken en zoetstoffen zijn beduidend minder ongezond dan de suikervarianten. Ze zijn veilig om te gebruiken en brengen geen risico's met zich mee bij normaal gebruik.

28 mei 2021

Lees meer

Vacatures Kinesitherapie

Kinesitherapeut met specialisatie musculoskeletale en/of neurologische en/of inwendige aandoeningen - zelfstandig - voltijds!

Lees meer

Waarom moet ik krachtoefeningen doen om af te vallen? Spieren wegen toch meer dan vet?

Spieren wegen niet meer dan vet, maar hebben wel een grotere dichtheid dan vet. Dat betekent dat een kilo spieren minder ruimte inneemt dan een kilo vet. Denk dus aan vetverlies - niet aan gewichtsverlies!

28 april 2021

Lees meer

Mag ik nog aardappelen eten als ik wil afvallen?

Een gewone aardappel is helemaal niet slecht, maar net handig bij het afvallen. Geen overdreven portie nemen is wel aangewezen, zeker bij aardappelbereidingen met meer vet.

4 april 2021

Lees meer

Het ABC van knieblessures: welke zijn er, waar komen ze vandaan en hoe kan je ze voorkomen?

Het kniegewricht wordt veel belast en is daardoor erg gevoelig voor blessures, die ontstaan tijdens dagelijkse of sportieve bezigheden. Wat kun je doen om een knieblessure te voorkomen? En welke oefeningen zijn daar geschikt voor?

17 maart 2021

Lees meer

De waarde van een multidisciplinaire aanpak bij obesitas

Anno 2021 is obesitas een van de vaakst voorkomende aandoeningen in de Westerse maatschappij. Een multidisciplinaire aanpak in de behandeling van obesitas kan hierbij van heel grote waarde zijn.

15 februari 2021

Lees meer

De kracht van een multidisciplinaire aanpak

Als multidisciplinaire groepspraktijk hebben we bij Motion Center gespecialiseerde therapeuten voor elke aandoening onder één dak. Lees wat een multidisciplinaire aanpak precies inhoudt, waarom dat zo waardevol is voor de patiënt en hoe we dat concreet aanpakken.

15 januari 2021

Lees meer

Wat is relaxatietherapie en hoe pak je het aan?

Stress en spanningen… we kampen er allemaal eens mee. Op zich hoeft dit niet meteen problematisch te zijn, aangezien ons lichaam wel wat acute stress aankan. Maar wat als de stress aanhoudt en je er lichamelijke en/of mentale klachten door krijgt? Relaxatietherapie kan hierop een antwoord bieden.

23 december 2020

Lees meer

Revalidatie na een Cerebrovasculaire Aandoening (beroerte)

Dagelijks krijgen 52 Belgen een beroerte. Bovendien heeft dat helaas vaak zware fysieke en mentale gevolgen. Met onze totaalaanpak richting een gezondere levensstijl helpt Motion Center jou om een beroerte te voorkomen en er optimaal van te revalideren.

7 december 2020

Lees meer

COVID-19: Preventie en revalidatie, hand in hand bij Motion Center!

Een COVID-19 besmetting kan ernstige gevolgen hebben, zowel op fysiek als mentaal vlak. Bij Motion Center kan je terecht bij een gedreven multidisciplinair team voor hulp op beide vlakken. Zowel reactief, na een COVID-19 besmetting, als preventief, om een ernstig ziektebeeld te voorkomen.

14 november 2020

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x