Is koolhydraatarm eten beter voor gewichtsverlies?

1 maart 2022

Is koolhydraatarm eten beter voor gewichtsverlies?

In onze reeks ‘veelgestelde vragen’ beantwoorden we vragen die we in de praktijk vaak te horen krijgen, zowel op vlak van beweging, voeding als mentale gezondheid.


Diëtiste Jacky legt uit:


"De meeste mensen die bij mij komen om gewicht te verliezen, hebben in hun leven wel al eens een koolhydraatarm dieet gevolgd. Het koolhydraatarm dieet bestaat dan ook in heel wat varianten, maar het principe is eigenlijk altijd hetzelfde:

Je zult minder koolhydraten eten onder de vorm van aardappelen en graanproducten, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt en je gewicht zult verliezen. Dat is eigenlijk het principe van ieder dieet.

Het koolhydraatarm dieet heeft echter ook een aantal nadelen. Zo zul je minder vitaminen en mineralen binnenkrijgen, omdat deze voornamelijk in graanproducten en aardappelen zitten. Je kunt ook wel eens heel veel honger of ‘zoete goesting’ krijgen, omdat je lichaam vooral koolhydraten gebruikt als energiebron. Tot slot kan het zijn dat het dieet helemaal niet werkt omdat je de koolhydraten stiekem vervangt door vetten.

Een algemene gezonde voeding, met de juiste porties, is eigenlijk de beste manier om gewicht te verliezen."


Wil je hier meer over weten en leren hoe jij duurzaam gewicht kan verliezen?
Neem contact op met diëtiste Jacky!


Elke maand beantwoorden we een veelgestelde vraag op onze sociale media kanalen. Volg Motion Center op Facebook, Instagram of LinkedIn en krijg je deze gezondheidstips te zien op jouw sociale media!

Is koolhydraatarm eten beter voor gewichtsverlies?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x