Zijn zero-frisdranken gezond of niet?

28 mei 2021

Zijn zero-frisdranken gezond of niet?

In onze reeks ‘veelgestelde vragen’ beantwoorden we vragen die we in de praktijk vaak te horen krijgen, zowel op vlak van beweging, voeding als mentale gezondheid.


Diëtist Pieter legt uit:


"Of zero-frisdranken en zoetstoffen al dan niet gezond zijn, is een mooi voorbeeld om aan te tonen dat voeding geen zwart-wit verhaal is. Het meest accurate antwoord is: 


Zero-frisdranken en zoetstoffen zijn beduidend minder ongezond dan de suikervarianten. Ze zijn veilig om te gebruiken en brengen geen risico's met zich mee bij normaal gebruik.


Dat betekent echter niet dat ze per se nodig zijn voor je gezondheid, want daarvoor zouden ze ook nog nuttige voedingsstoffen moeten aanbrengen. 

 

Zero-frisdranken vormen een ideale manier om wat af te bouwen met gewone frisdrank of kan eens ter afwisseling van water, thee of koffie dienen. Als het voor jou haalbaarder is om je 4 blikjes frisdrank deels te vervangen door water maar ook deels door de suikervrije variant, dan is dat meestal een goed idee!

Want bij voeding is het belangrijk om, naast de theorie, ook te kijken of het effectief haalbaar is om te veranderen. En daar kunnen zero-frisdranken je zeker bij helpen!"Elke maand beantwoorden we een veelgestelde vraag op onze sociale media kanalen. Volg Motion Center op Facebook, Instagram of LinkedIn en krijg je deze gezondheidstips te zien op jouw sociale media!

Zijn zero-frisdranken gezond of niet?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x