Psycholoog Tienen

Psycholoog Tienen

Psycholoog in Tienen


Welkom bij Motion Center!1) Psycholoog voor volwassenen

We nodigen je eerst uit voor een kennismakingsgesprek met de psycholoog in  Tienen. Dit gesprek heeft als doel een beter zicht te krijgen op de precieze hulpvraag en verwachtingen van de cliënt. Samen wordt er ruimer gekeken naar jouw klachten om op die manier nieuwe doelstellingen, krachten en mogelijkheden te vinden.
Dit proces verloopt steeds op je eigen tempo.


2) Psycholoog voor kinderen en jongeren

Tijdens de begeleidingsgesprekken focussen we op jouw krachten en groeimogelijkheden én de sterktes binnen jouw omgeving. Elke begeleiding vertrekt vanuit jouw persoonlijke hulpvraag en jouw veranderwens. De hulpvraag kan zowel van het kind, de jongere of de ouder(s) komen.

De psycholoog gaat doelgericht en perspectiefgericht aan de slag en we zoeken samen naar stappen die je kan zetten in de richting van de gewenste situatie.

Vanuit een basishouding van respect en evenwaardigheid proberen we  een plekje te creëren waar jij je goed voelt, jezelf mag zijn en waar we samen nadenken en praten over jouw dromen en zorgen. We maken eventueel gebruik van visuele hulpmiddelen, methodieken, werkblaadjes, …Psycholoog Tienen voor volwassenen en voor kinderen


Klinische psychologie

Jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor individuele gesprekssessies. Het kan gaan om mensen die te kampen hebben met emotionele en persoonlijke klachten:

 • Depressieve gevoelens of gedachten;
 • Angstklachten;
 • Verwerkingsproblemen;
 • Rouw- en verliessituaties;
 • Echtscheidingssituaties;
 • Stress of Burn-out;
 • Psychosomatische klachten;
 • Identiteitsvragen;
 • Middelenmisbruik;
 • Gedragsproblemen;
 • Laag zelfbeeld, faalangst, assertiviteitstraining;

Duurtijd van één sessie mag je rekenen op één uur.


Bewegingspsychologie

Bewegingspsychologie is gericht op het aanzetten tot meer bewegen en het streven naar een gezondere (actievere) levensstijl. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat, naast de fysieke voordelen, meer bewegen ook mentale voordelen heeft. Zo is er minder kans op depressieve gevoelens en heeft het een positieve invloed op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Wat mensen willen bereiken is zeer verschillend, maar iedereen heeft zijn of haar eigen doelen. Er wordt via gesprekken een analyse gemaakt van je levensstijl om daarmee aan de slag te gaan.

Naast de mentale begeleiding kan je eveneens op fysiek vlak begeleid en ondersteund worden.
Hiervoor kan voor jou een gepersonaliseerd programma worden samengesteld. Door ons team dat bestaat uit psychologen, kinesisten, diëtisten en physical coaches hebben we al veel mensen hun doelen helpen bereiken.


Mental coaching

Op een krachtgerichte manier word je begeleid naar een leven met meer welzijn en levenskwaliteit.

Als jij ervoor kiest, kunnen we ook met jou op pad gaan en worden we jouw  “compagnon de route”. We kunnen je op diverse manieren begeleiden (o.a. via gesprek, creatieve of lichaamsgerichte technieken).


MAAK EEN AFSPRAAK


Psycholoog Tienen Motion Center


Over Motion Center:

Motion Center is een multidisciplinaire groepspraktijk in het hart van Tienen, rechtover het Koninklijke Atheneum.

Onze visie: "Gezonde Geest in een Gezond Lichaam"

Beweging onder de vorm van kinesitherapie of personal training is de basis bij Motion Center.

Om uw doel te bereiken, zijn we ervan overtuigd dat naast beweging, aangepaste voeding en mentale ondersteuning uiterst belangrijk zijn.

Ons team van therapeuten voor volwassenen bestaat uit:

 • kinesitherapeuten;
 • personal trainers;
 • diëtisten;
 • psychologen;  
 • logopediste.

Elke therapeut heeft zijn specialisatie zodat er behandeling op maat kan geboden worden. 

Als enige in Tienen bieden wij een volledig traject "Get in Motion" aan uit onze verschillende specialisaties.

Onder de naam "Kids in Motion" beschikken we over een multidisciplinair team voor begeleiding van kinderen en tieners.Psycholoog Tienen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x