Sarah Opdekamp

Sarah Opdekamp

Mijn naam is Sarah, ik ben klinisch psycholoog voor (jong)volwassenen en ouderen. Ik behaalde mijn diploma aan de Vrije Universiteit Brussel met als afstudeerrichting biologische, cognitieve en levenslooppsychologie. Meer specifiek houdt dit in dat ik opgeleid ben om veranderingen in gedrag en hersenactiviteit te bestuderen die tijdens de menselijke levensloop kunnen optreden. Deze veranderingen zien we bijvoorbeeld in de activiteit en rijping van de hersenen van kind tot volwassene maar ook bij veroudering. Hierbij vind ik het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met individuele verschillen gerelateerd aan persoonlijkheidseigenschappen, specifieke hersenfuncties en erfelijke factoren.

Wat ik belangrijk vind in therapie is erkenning en aandacht voor eigenheid. De drempel is vaak nog erg groot om een stap te zetten richting psychische zorg, vandaar mijn keuze om bij Motion Center te werken. Ik ben ervan overtuigd dat het open karakter van een multidisciplinaire praktijk tegemoet kan komen aan de juiste ondersteuning en begeleiding.

Ik ben enorm geboeid door de mens als persoon en alle facetten van de psychologie. Ik probeer iedereen te benaderen vanuit een uniek en persoonlijk kader en vind het belangrijk dat er aandacht is voor zorg op maat en het optimaliseren van zelfredzaamheid. Graag vertrek ik vanuit de individuele zorgvraag om dan samen op zoek te gaan naar een gepaste ondersteuning en begeleiding.


Sarah Opdekamp
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x