Bronke Laeveren

Bronke Laeveren

Wie ben ik?

Ik ben Bronke, klinisch psycholoog voor volwassenen en ouderen. Op mijn 19 jaar, na een interessant en boeiend uitwisselingsjaar, trok ik naar Leuven om psychologie te studeren. Ik had één grote vraag: “Hoe kan het dat sommige mensen anders denken, anders zien en anders voelen, terwijl ze hetzelfde meemaken?” Die vraag is natuurlijk nooit opgelost, maar er zijn wel antwoorden gekomen. Geen twee mensen maken hetzelfde mee, en wat we denken, zien of voelen is niet altijd vatbaar. Ik ben psychologie gaan studeren om mensen te leren begrijpen, maar toen ik aan mijn masterstage begon besefte ik dat bij velen van ons op de eerste plaats de nood ligt om zichzelf te begrijpen. Ik zoek graag met jou mee om jezelf te leren begrijpen, en samen bekijken we van daaruit waar naartoe we kunnen werken.


Neuropsychologie

Al vrij snel tijdens mijn studies ontwikkelde zich een grote interesse in neuropsychologie. Neuropsychologie is een brede noemer voor de interactie tussen de hersenen en het gedrag. Als klinisch psychologe zal ik daarom altijd rekening houden met onderliggende hersenfuncties bij het toepassen van therapeutische of begeleidende interventies. Dit maakt ook dat ik soms tijdens mijn sessies een stuk psycho-educatie geef over al wat zich ‘tussen onze oren’ bevindt.

Ondertussen is mijn loutere interesse uitgegroeid tot specifieke kennis over neurodegeneratieve aandoeningen en hersenletsels. Naast mijn werk als zelfstandig klinisch psycholoog, werk ik in het RZ Heilig Hart Tienen op de geheugenkliniek en ben ik stakeholder van het CVA-zorgpad. Met veel plezier combineer ik mijn beide jobs om patiënten zowel in acute fase als op lange termijn te begeleiden. Klinische neuropsychologie blijft namelijk niet alleen bij hersenaandoeningen maar werpt ook een nieuwe blik op meer voorkomende moeilijkheden zoals burn-out, depressieve- en angstklachten, trauma en zo veel meer. Ik probeer me blijvend te verdiepen, door literatuur, cursussen en opleidingen, in verschillende thema’s vertrekkende vanuit een neuropsychologische visie.

 

Wie kan bij mij terecht?

Je kan bij mij terecht met algemene vragen en bezorgdheden omtrent jouw mentaal welzijn, depressieve- en angstige gevoelens als ook gevoelens van onzekerheid of het gevoel overweldigd te worden. Wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd een waas is zonder duidelijkheid, zoeken we samen naar een weg. Daarnaast kan je specifiek ook bij mij terecht wanneer je aandachtsmoeilijkheden, geheugen- en woordvindingsproblemen ervaart.


Bronke Laeveren
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x