LGBTQIA+ aanbod

LGBTQIA+ aanbod

Ben je homo, lesbisch, queer, biseksueel, trans, aseksueel,… of misschien gebruik je nog een andere term? Dan kan je bij Motion Center terecht met al je vragen. Hieronder leg ik uit wat je kan verwachten en met welke vragen je bij ons terecht kan. Maar eerst stel ik graag het mini regenboog team voor zodat je weet bij wie je terecht komt.

Mijn naam is Do. Ik ben 29 jaar en mijn voornaamwoorden zijn die/hun. Ik ben non-binair. Bij mij kan je terecht met al je vragen rond genderidentiteit en seksualiteit. Ik help je graag met het verder uitzoeken van de vragen waar je mee zit en de stappen die je al dan niet wil zetten. Of heb je nood aan een veilige plek om te kunnen praten over hoe jij het leven ervaart als deel veel een minderheidsgroep die regelmatig met agressie en discriminatie te maken krijgt, dan ben je zeker ook welkom. Wil je je coming out doen, maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Je raadt het al, ook welkom

Coaching genderidentiteit

Bij coaching exploreren we samen wat jou genderidentiteit is en wat dit voor jou betekent. Het is soms een verwarrend proces dat veel vragen en onzekerheden met zich meebrengt. Samen zoeken we naar handvaten die jou helpen om de stappen te kunnen zetten die jij nodig hebt. Indien gewenst kan je worden doorverwezen naar de officiële genderteams om stappen te kunnen zetten op vlak van een medische transitie. Verwijsbrieven zijn een optie, toch gezien mijn opleiding van toegepaste psychologie zal deze niet altijd voldoende zijn.
We kijken of je stappen wil zetten in je sociale transitie en wat je daarvoor nodig hebt. Belangrijk hierbij is dat je weet dat jij beslist wat voor jou goed voelt en belangrijk is.

Safe space

Ik bied je ook graag een safe space aan als je nood hebt om even op adem te komen. Als je deel uitmaakt van een minderheidsgroep kan dit heel wat stress en onzekerheid met zich meebrengen (het wordt ook wel eens minority stress genoemd). Heb je nood om hier over te kunnen praten dan kan je daarvoor bij mij terecht. Ik geef je alle ruimte om je emoties te delen en samen kunnen we zoeken naar hoe je hiermee kan omgaan.

Coming out

Wil je graag je coming out doen maar twijfel je hoe? Of ben je bang voor wat er zal gebeuren als je uit de kast komt? Ook dan kan je zeker bij mij terecht. Samen bereidden we dat spannende moment voor en kijken we wat er nodig is om dit op een veilige manier te doen. We staan stil bij wie je wil uitkomen, hoe je dat graag wil doen, of het veilig is om dit te doen etc.
Weet dat een coming out vaak geen éénmalig iets is, maar iets wat je doorheen je leven meerder keren zal doen. Ik verwoord het soms liever als “inviting in”. Jij kiest welke mensen je wil toelaten om deze informatie over jou te weten. Je hoeft dit niet te doen. Het is ook perfect oké om ervoor te kiezen bepaalde zaken over jezelf niet met anderen te delen.

Seksualiteit & intimiteit

Heb je vragen rond je seksualiteit en intimiteit, dan kan je ook steeds terecht bij onze seksuologe binnen het team. Haar naam is Indra. Ze zal je hierin graag verder helpen en begeleiden.LGBTQIA+ aanbod
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x