Trauma and Tension Release Traject (TRE®) - individueel

Trauma and Tension Release Traject (TRE®) - individueel

TRE© (Tension and trauma release exercises) is een methodiek, ontwikkeld door Dr. David Berceli,  waarmee je op een fysieke manier opgebouwde spanningen uit je lichaam opnieuw leert loslaten.

In het dagelijkse leven worden we vaak geconfronteerd met spanning en stress. Soms krijg je ook met moeilijke, traumatische gebeurtenissen op je pad. Praten over die gebeurtenissen of over de stress die je ervaart is niet altijd vanzelfsprekend en sommige mensen zijn nu éénmaal niet zo’n praters. Wanneer stress en spanning zich echter blijven opstapelen en geen uitweg vinden uit je lichaam, zet dit zich om in een aantal symptomen waarvan je last kan krijgen. Denk maar aan slecht slapen, pijn in je nek, schouders en rug, je angstig voelen, veel piekeren, vermoeid zijn, enzovoort…

Je lichaam vertaald op die manier de spanning naar de symptomen om je een signaal te geven dat het nood heeft aan rust en herstel. Alleen weten we vaak niet goed hoe we dat kunnen aanpakken. Er over praten is een mogelijkheid, maar vaak niet makkelijk. TRE biedt een fysieke mogelijkheid om de spanning los te laten, terug in balans te komen en de verbinding met je lichaam, jezelf en anderen terug te versterken.

We doen samen een aantal fysieke oefeningen, die heel erg lijken op yoga en stretchoefeningen om het natuurlijke release-mechanisme van ons lichaam in gang te zetten. Vanuit de Psoas, een spier in ons bekken, laten we de opgestapelde spanningen los en gaan we samen op zoektocht naar wat jouw lichaam nodig heeft om met stress om te kunnen gaan en het weer los te kunnen laten.

In het onderstaande filmpje wordt ook in het Engels nog eens uitgelegd wat TRE is. Bekijk dit gerust. https://www.youtube.com/watch?v=9Flm8v8IKCg&t=1s

Je kan bij mij terecht voor individuele TRE-sessies of groepslessen TRE. Samen bekijken we wat het beste bij jou en je vragen past en gaan we samen op pad. Mail mij gerust met je vragen of om een eerste kennismakingsgesprek in te plannen.


Tarieven: 

Individuele sessie: 90 euro voor 1u30

Groepslessen: 12,5 euro voor reeks van 5 lessen

Kennismakingsgesprek: gratis – 20 minuten


Indien het tarief voor jou niet haalbaar is, contacteer me dan gerust om dit te bespreken.


Meer info?

Neem gerust contact met me op via jana@motioncenter.be.


Trauma and Tension Release Traject (TRE®) - individueel
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x