Psycholoog Hoegaarden

Psycholoog Hoegaarden

Psycholoog in Hoegaarden? 

1) Psycholoog voor volwassenen

We nodigen je eerst uit voor een kennismakingsgesprek met de psycholoog in regio Hoegaarden. Dit gesprek heeft als doel een beter zicht te krijgen op de precieze hulpvraag en verwachtingen van de cliënt. Samen wordt er ruimer gekeken naar jouw klachten om op die manier nieuwe doelstellingen, krachten en mogelijkheden te vinden.
Dit proces verloopt steeds op je eigen tempo.


2) Psycholoog voor kinderen en jongeren

Tijdens de begeleidingsgesprekken focussen we op jouw krachten en groeimogelijkheden én de sterktes binnen jouw omgeving. Elke begeleiding vertrekt vanuit jouw persoonlijke hulpvraag en jouw veranderwens. De hulpvraag kan zowel van het kind, de jongere of de ouder(s) komen.

De psycholoog gaat doelgericht en perspectiefgericht aan de slag en we zoeken samen naar stappen die je kan zetten in de richting van de gewenste situatie.

Vanuit een basishouding van respect en evenwaardigheid proberen we  een plekje te creëren waar jij je goed voelt, jezelf mag zijn en waar we samen nadenken en praten over jouw dromen en zorgen. We maken eventueel gebruik van visuele hulpmiddelen, methodieken, werkblaadjes, …


Welkom bij Motion Center!


Psycholoog Hoegaarden voor volwassenen en voor kinderen


Psycholoog Hoegaarden:


Klinische psychologie

Jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor individuele gesprekssessies. Het kan gaan om mensen die te kampen hebben met emotionele en persoonlijke klachten:

 • Depressieve gevoelens of gedachten;
 • Angstklachten;
 • Verwerkingsproblemen;
 • Rouw- en verliessituaties;
 • Echtscheidingssituaties;
 • Stress of Burn-out;
 • Psychosomatische klachten;
 • Identiteitsvragen;
 • Middelenmisbruik;
 • Gedragsproblemen;
 • Laag zelfbeeld, faalangst, assertiviteitstraining;

Duurtijd van één sessie mag je rekenen op één uur.


Bewegingspsychologie

Bewegingspsychologie is gericht op het aanzetten tot meer bewegen en het streven naar een gezondere (actievere) levensstijl. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat, naast de fysieke voordelen, meer bewegen ook mentale voordelen heeft. Zo is er minder kans op depressieve gevoelens en heeft het een positieve invloed op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Wat mensen willen bereiken is zeer verschillend, maar iedereen heeft zijn of haar eigen doelen. Er wordt via gesprekken een analyse gemaakt van je levensstijl om daarmee aan de slag te gaan.

Naast de mentale begeleiding kan je eveneens op fysiek vlak begeleid en ondersteund worden.
Hiervoor kan voor jou een gepersonaliseerd programma worden samengesteld. Door ons team dat bestaat uit psychologen, kinesisten, diëtisten en physical coaches hebben we al veel mensen hun doelen helpen bereiken.


Mental coaching

Op een krachtgerichte manier word je begeleid naar een leven met meer welzijn en levenskwaliteit.

Als jij ervoor kiest, kunnen we ook met jou op pad gaan en worden we jouw  “compagnon de route”. We kunnen je op diverse manieren begeleiden (o.a. via gesprek, creatieve of lichaamsgerichte technieken).


MAAK EEN AFSPRAAK


Psycholoog voor kinderen Hoegaarden


Psychologe Veerle Vandamma

Klinisch psychologe en psychotherapeute Gezondheidspsychologe


Hallo,

Ik studeerde af als klinisch psychologe aan de KU Leuven in 1996.  In 1997 behaalde ik aan UC Londen een Master of Science in Psychoanalytische ontwikkelingspsychologie.  In 2001 rondde ik een 3-jarige psychoanalytische psychotherapieopleiding af.  Sinds 2000 ben ik werkzaam als klinisch psychologe en psychotherapeute. Vanaf 2009 tevens als gezondheidspsychologe.  

Mijn gedachtengoed is achterliggend psychodynamisch georiënteerd (basisopleiding), mijn aanpak cliënt-centered en gericht op het opbouwen van een vertrouwensband waarbinnen de problemen besproken kunnen worden. In het klinisch dagdagelijks werk luister ik in de eerste plaats naar de vraag/nood van de cliënt en hanteer dit als vertrekpunt. Afhankelijk van de hulpvraag of het probleem werk ik inzichtgevend, gedragstherapeutisch (ACT), ondersteunend en/of coachend.

Problematieken waarmee je vooral bij mij terecht kunt zijn: verwerking (verleden, ziekte, echtscheiding,…), angst, depressie, identiteit, stress, burn-out, eetproblematiek, zelfbeeld, relatieproblemen, persoonlijkheidsproblematiek, narcistisch slachtoffer syndroom,...


Twijfel niet en neem contact op met onze psychologen in regio Hoegaarden.


MAAK EEN AFSPRAAK


Psychologe Sofie Vanhees 

Kinische Psychologe en Tabakologe


Hallo,

Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog in 2008 aan de Universiteit van Leuven nadat ik de bacheropleiding assistent in de psychologie voltooide. In 2013 behaalde ik het diploma van tabakoloog aan de Vlaamse vereniging voor respiratoire gezondheidszorg en tuberculose-bestrijding vzw.  Ik ben erkend bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 822110218).
                   

Doelgroep & Werkwijze                                         

Volwassenen kunnen individueel of met hun partner bij mij terecht met allerlei vragen en moeilijkheden.
Bijvoorbeeld relationele problemen, burn-out, depressie, rouw- of verlieservaringen, verwerkingsproblemen, levens- of identiteitsvragen, angst, stress, spanning, gedragsproblemen en andere.

Wil je stoppen met roken of moet je stoppen omwille van gezondheidsredenen dan kan je bij mij terecht voor individuele of groepssessies. 

In een verkennend gesprek wordt jouw hulpvraag in kaart gebracht en de verwachtingen besproken. Samen bepalen we de doelstellingen en de aspecten die voor jou belangrijk zijn voor de behandeling. Hierbij vertrek ik steeds vanuit jouw keuzes, tempo en grenzen.

Ik tracht om samen met jou terug je innerlijke kracht te ontdekken om moeilijkheden te kunnen overwinnen.

Bij de rookstop stellen we tijdens het eerste gesprek je rokersprofiel op en brengen je verslaafdheid in kaart zowel lichamelijk, psychologisch als gedragsmatig. We bespreken de verschillende manieren om te stoppen en zoeken de meest geschikte manier voor jou (eventueel met een opstart van medicatie of nicotine vervangende middelen) waarbij we samen werken aan een gedragsverandering .
Tijdens de sessies geef ik praktische tips en adviezen om te leren omgaan met de ontwenning en met risicovolle situaties.

Er komen specifieke thema’s aan bod zoals omgaan met stress en angst voor gewichtstoename.
Ik tracht samen met jou je motivatie te versterken om de rookstop te doen slagen.


MAAK EEN AFSPRAAK


Kinische Psychologe en Tabakologe Sofie Vanhees Hoegaarden


Psychotherapeute Rita Meurisse

Leef je ware natuur: iedereen heeft het vermogen om briljant te zijn.


Hallo,

Ik ben Rita Meurisse en kom uit Beersel. Tijdens mijn jeugd was ik al geboeid door geneeskrachtige kruiden en kon ik me uitleven in een eigen kruidentuintje waar ik ook mooie geurende bloemen in kweekte. Mijn passie voor kruiden inspireerde me om farmacie te gaan studeren:  ik wou begrijpen waar hun geneeskracht vandaan kwam en hoe ik ze best kon gebruiken. 

Daarnaast ben ik heel erg geboeid door creativiteit in haar vele uitingsvormen. Qua taal kom ik aan mijn trekken in de leesclub, kunstzinnig kan ik me uitleven in een creatief atelier en zelfs mooie mode en decoratie kunnen me bekoren.


Waarom ik voor coaching en psychotherapie koos

Oorspronkelijk ben ik afgestudeerd als doctor in de farmacie en heb ik wetenschappelijke research gedaan aan diverse universiteiten. Tijdens mijn initiële zoektocht naar “betere” geneesmiddelen was mijn motivatie als apotheker-onderzoeker om voor mensen meer welzijn te creëren door hun levenskwaliteit en bewustzijn te verbeteren.

Maar ik ontdekte gaandeweg dat geneesmiddelen, soms noodzakelijk, maar niet zaligmakend zijn. Er kan soms coaching en/of therapie aangewezen zijn, al dan niet naast medicatie.

Gaandeweg geraakte ik meer en meer gefascineerd naar de diepere psychologische aspecten van het menselijk (dys)functioneren. Vanuit deze interesse ben ik verzeild geraakt in een opleiding tot coach en nadien integratieve psychotherapie. Daarbij volgde ik nog diverse andere opleidingen: zowel jaaropleidingen (creatieve therapie, kindertherapie, NLP, Rouw en verliestherapie, …)  als kortere trainingen (Oplossingsgerichte therapie, ACT, Mindfulness, Veerkracht, Verbindende communicatie, Piekeren, …).


Waarom ik voor een multidisciplinaire centrum kies

Het multidisciplinaire karakter van deze praktijk spreekt me enorm aan, omdat het mogelijk is om, op vraag van de cliënt, samen te werken  tussen de verschillende disciplines.

De kracht van zo’n multidisciplinaire aanpak is juist dat de diverse behandelvormen elkaar aanvullen en versterken, waarbij de som van zo’n synergetische begeleiding meer is dan de afzonderlijke deelbehandelingen.


Voor wie 

 1. Voor kinderen en jongeren voor wie opgroeien niet vanzelf gaat
 2. Voor volwassenen die zich belemmerd voelen in hun groeiproces


Aanpak

Via een integratieve holistische aanpak, waarin jij centraal staat, is er een afstemming op jouw levensfase, jouw vragen en behoeften.

Onder een integratieve aanpak wordt verstaan, dat vanuit verschillende visies en methodieken, datgene ingezet wordt dat het best aansluit bij jou op dat moment.

Holistisch betekent dat er vanuit gegaan wordt dat een mens niet alleen een lichaam, maar ook een geest en een ziel heeft. Dit betekent dat niet alleen de symptomen worden behandeld, maar de gehele persoon. Dat is waar de praktijk Motion voor staat: een gezonde geest in een gezond lichaam (zoals de Romeinse dichter Juvenalis al langgeleden aangaf).

Tijdens het intakegespreken bespreken we welk type begeleiding op dat moment het meest aangewezen is: coaching of psychotherapie. Dit wordt gedurende het hele begeleidingstraject in het oog gehouden zodat steeds de best passende aanpak kan ingezet worden.

Op een krachtgerichte manier word je begeleid naar een leven met meer welzijn en levenskwaliteit.

Als jij ervoor kiest, kan ik ook met jou op pad gaan en word ik graag jouw  “compagnon de route” die je op diverse manieren kan begeleiden (o.a. via gesprek, creatieve of lichaamsgerichte technieken).


Je kan bij mij terecht voor diverse vragen, klachten en problemen

o.a. burn-out, angst, psychosomatische klachten, verwerkingsproblemen, stressproblemen, rouw- of verlieservaringen, levens- identiteits- of zingevingsvragen, gedragsproblemen, relationele problemen,  problemen met sociale vaardigheden – assertiviteit- laag zelfbeeld, psycho-emotionele problemen, …


MAAK EEN AFSPRAAK


Psycholoog Hoegaarden Motion Center


Over Motion Center:

Motion Center is een multidisciplinaire groepspraktijk in het hart van Tienen, rechtover het Koninklijke Atheneum.

Onze visie: "Gezonde Geest in een Gezond Lichaam"

Beweging onder de vorm van kinesitherapie of personal training is de basis bij Motion Center.

Om uw doel te bereiken, zijn we ervan overtuigd dat naast beweging, aangepaste voeding en mentale ondersteuning uiterst belangrijk zijn.

Ons team van therapeuten voor volwassenen bestaat uit:

 • kinesitherapeuten;
 • personal trainers;
 • diëtisten;
 • psychologen;  
 • logopediste.

Elke therapeut heeft zijn specialisatie zodat er behandeling op maat kan geboden worden. 

Als enige in Tienen bieden wij een volledig traject "Get in Motion" aan uit onze verschillende specialisaties.

Onder de naam "Kids in Motion" beschikken we over een multidisciplinair team voor begeleiding van kinderen en tieners.

Ons team bestaat uit:

 • kinesitherapeut pediatrie;
 • kindercoach;
 • diëtist;
 • logopedist;

Heeft uw kind nood aan extra begeleiding op vlak van grove of fijne motoriek? Bent u op zoek naar ondersteuning in kader van een leerstoornis? Kan een gesprek met onze kindercoach eventueel verlichting brengen? Uw kids in motion team helpt u graag verder.
MAAK EEN AFSPRAAK


Het volledige Motion Center aanbod in regio Hoegaarden:


Twijfel niet en neem contact op met onze psychologen in regio Hoegaarden.


MAAK EEN AFSPRAAK

Psycholoog Hoegaarden
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x