Psychologische ondersteuning

Psychologische ondersteuning

Voor volwassenen

We nodigen je eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek heeft als doel een beter zicht te krijgen op de precieze hulpvraag en verwachtingen van de cliënt. Samen wordt er ruimer gekeken naar jouw klachten om op die manier nieuwe doelstellingen, krachten en mogelijkheden te vinden.
Dit proces verloopt steeds op je eigen tempo.

Klinische psychologie

Jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor individuele gesprekssessies. Het kan gaan om mensen die te kampen hebben met emotionele en persoonlijke klachten:

 • Depressieve gevoelens of gedachten;
 • Angstklachten;
 • Verwerkingsproblemen;
 • Rouw- en verliessituaties;
 • Echtscheidingssituaties;
 • Stress of Burn-out;
 • Psychosomatische klachten;
 • Identiteitsvragen;
 • Middelenmisbruik;
 • Gedragsproblemen;
 • Laag zelfbeeld, faalangst, assertiviteitstraining;

Duurtijd van één sessie mag je rekenen op één uur.


Bewegingspsychologie

Bewegingspsychologie is gericht op het aanzetten tot meer bewegen en het streven naar een gezondere (actievere) levensstijl. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat, naast de fysieke voordelen, meer bewegen ook mentale voordelen heeft. Zo is er minder kans op depressieve gevoelens en heeft het een positieve invloed op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Wat mensen willen bereiken is zeer verschillend, maar iedereen heeft zijn of haar eigen doelen. Er wordt via gesprekken een analyse gemaakt van je levensstijl om daarmee aan de slag te gaan.

Naast de mentale begeleiding kan je eveneens op fysiek vlak begeleid en ondersteund worden.
Hiervoor kan voor jou een gepersonaliseerd programma worden samengesteld. Door ons team dat bestaat uit psychologen, kinesisten, diëtisten en physical coaches hebben we al veel mensen hun doelen helpen bereiken.


Mental coaching

Op een krachtgerichte manier word je begeleid naar een leven met meer welzijn en levenskwaliteit.

Als jij ervoor kiest, kunnen we ook met jou op pad gaan en worden we jouw  “compagnon de route”. We kunnen je op diverse manieren begeleiden (o.a. via gesprek, creatieve of lichaamsgerichte technieken).


Voor kinderen en jongeren

Tijdens de begeleidingsgesprekken focussen we op jouw krachten en groeimogelijkheden én de sterktes binnen jouw omgeving. Elke begeleiding vertrekt vanuit jouw persoonlijke hulpvraag en jouw veranderwens. De hulpvraag kan zowel van het kind, de jongere of de ouder(s) komen.

We gaan doelgericht en perspectiefgericht aan de slag en zoeken samen naar stappen die je kan zetten in de richting van de gewenste situatie.

Vanuit een basishouding van respect en evenwaardigheid proberen we  een plekje te creëren waar jij je goed voelt, jezelf mag zijn en waar we samen nadenken en praten over jouw dromen en zorgen. We maken eventueel gebruik van visuele hulpmiddelen, methodieken, werkblaadjes, …


Ouders en gezin

Naast de begeleiding van het kind of de jongere is het belangrijk om ook het gezin optimaal te betrekken en de nodige hulp te bieden. We willen enerzijds aandacht schenken aan de impact van het kind binnen het gezin en anderzijds willen we de krachten van het gezin inzetten om de  ontwikkeling en het welbevinden van het kind te stimuleren.

We maken samen afspraken over de frequentie en vorm van de oudergesprekken en/of gezinsgesprekken.


Psychologische ondersteuning
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x