Sofie Vanhees

Sofie Vanhees

Kinische Psychologe en Tabakologe

Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog in 2008 aan de Universiteit van Leuven nadat ik de bacheropleiding assistent in de psychologie voltooide. In 2013 behaalde ik het diploma van tabakoloog aan de Vlaamse vereniging voor respiratoire gezondheidszorg en tuberculose-bestrijding vzw. 

 Ik ben erkend bij de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 822110218).
                   

Doelgroep & Werkwijze                                         

Volwassenen kunnen individueel of met hun partner bij mij terecht met allerlei vragen en moeilijkheden.
Bijvoorbeeld relationele problemen, burn-out, depressie, rouw- of verlieservaringen, verwerkingsproblemen, levens- of identiteitsvragen, angst, stress, spanning, gedragsproblemen en andere.

Wil je stoppen met roken of moet je stoppen omwille van gezondheidsredenen dan kan je bij mij terecht voor individuele of groepssessies. 

In een verkennend gesprek wordt jouw hulpvraag in kaart gebracht en de verwachtingen besproken. Samen bepalen we de doelstellingen en de aspecten die voor jou belangrijk zijn voor de behandeling. Hierbij vertrek ik steeds vanuit jouw keuzes, tempo en grenzen.

Ik tracht om samen met jou terug je innerlijke kracht te ontdekken om moeilijkheden te kunnen overwinnen.

Bij de rookstop stellen we tijdens het eerste gesprek je rokersprofiel op en brengen je verslaafdheid in kaart zowel lichamelijk, psychologisch als gedragsmatig. We bespreken de verschillende manieren om te stoppen en zoeken de meest geschikte manier voor jou (eventueel met een opstart van medicatie of nicotine vervangende middelen) waarbij we samen werken aan een gedragsverandering .
Tijdens de sessies geef ik praktische tips en adviezen om te leren omgaan met de ontwenning en met risicovolle situaties.

Er komen specifieke thema’s aan bod zoals omgaan met stress en angst voor gewichtstoename.
Ik tracht samen met jou je motivatie te versterken om de rookstop te doen slagen.

Sofie Vanhees
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x